Event Geloof, hoop en ravage. De levensreis van Nick Cave

Er gloort altijd hoop in het werk van Nick Cave!

Een avond op reis met Nick Cave. Hij brak ooit door als punkrocker. Van ziedende punk tot tedere liefdesliederen, van murderballads tot psalmen, Cave schreef het allemaal.

De afgelopen jaren groeide Cave echter uit tot een vraagbaak voor levensvragen, mede door het verlies van twee van zijn zoons.  Samen met zijn volgers gaat hij in op de grote vragen van het leven: over rouw en hoop, over geloof en twijfel, over muziek, vrijheid en liefde.

Ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling van het prachtige interviewboek, ‘Geloof, hoop en ravage’, vertellen Cave-liefhebbers Claartje Kruijff en Johan Roeland (VU), NRC-redacteur en Cave-kenner Karel Smouter en vertaler Daan Savert over Caves betekenis voor hun leven, denken en geloven.

Vrijdag 5 april 2024 | Geertekerk Utrecht | van 20.00 – 22.00 uur

Met medewerking van: Miranda van Holland, Claartje Kruijff, Johan Roeland, Daan Savert, Karel Smouter

Artiesten: Pim van de Werken, Teije en zijn meisjesleger

Ga mee op verkenning van existentiële vragen over geloof, kunst, muziek, vrijheid, verdriet en liefde! En om misverstanden te voorkomen: Nick Cave is die avond niet aanwezig.

Kaartverkoop: € 15,00 via Eventbrite.

PS.
Het boek Geloof, hoop en ravage is de weerslag van intieme gesprekken tussen journalist Seán O’Hagan en Nick Cave en reikt ladders van hoop en inspiratie aan, gebracht door een ware visionair.