Grantchester dé nieuwe cosy crime serie

Het BBC-succes in boekvorm

We zijn trots om te kunnen melden dat KokBoekencentrum Uitgevers de serie Grantchester zal gaan uitbrengen! De in Nederland geliefde BBC-serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van auteur James Runcie. Op de NPO zijn de eerste vijf seizoenen uitgezonden en het zesde seizoen volgt dit jaar.

Op 22 juni verschijnt het eerste deel: Sidney Chambers en de schaduw van de dood.

Maak kennis met amateurdetective en predikant Sidney Chambers

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke, 23-jarige predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In het eerste deel krijgen de heren te maken met gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…

Over de auteur

James Runcie is een Britse romanauteur, documentairemaker, tv-producer en toneelschrijver. Daarnaast werkt hij voor kunstprogramma’s van BBC radio 4, is hij lid van de Royal Society of Literature en gastdocent aan de Bath Spa University. Zijn zesdelige serie over Sidney Chambers en het plaatsje Grantchester werd verfilmd door de BBC.

Sidney Chambers en de schaduw van de dood | James Runcie | ISBN 9789029732987 | € 22,99 Paperback | 416 pagina’s