Inspiratiedag Karavaan der Zotten

Hoe houd je hoop in tijden van crisis? Wat is onze roeping als de storm steeds dichterbij komt? We horen de planeet zuchten, we zien de machine oprukken en we horen hoe de ploegscharen weer worden omgesmeed tot zwaarden? Wat doet dat met ons hart? Wat doet dat met onze hoop, als we ontdekken dat we niet alleen midden in Babylon zitten maar ook dat Babylon zijn beste tijd gehad heeft?

In de afgelopen maanden heeft zich (vooral online) een karavaan gevormd van allerlei zotte mannen en vrouwen en jongens en meisjes die met elkaar verhalen delen. Verhalen over hoe je staande blijft, hoe je soms de woestijn in moet trekken, hoe je soms in Babylon moet blijven, hoe je soms de wereld moet veranderen en soms je vege lijf moet redden. Verhalen over Christus, die we proberen te volgen, wiens contouren we proberen te ontwaren door het zinderende zand heen van de stormwind die is opgestoken.

Het is nu de hoogste tijd voor een fysieke ontmoeting, om verhalen te kunnen delen met mensen die je deels al hebt kunnen leren kennen via ons magazine.

We beginnen de dag met wat inspiratie uit Staan in de wereld van nu van Jacques Ellul, dat net in het Nederlands van de pers is gerold! Daarna gaan we in themagroepen uiteen om te praten over de crises die op ons afkomen en hoe we daar als volgelingen van Christus een antwoord op kunnen bieden.

Over vluchtelingen, over het klimaat (moeten we gaan demonstreren of moeten we ons terugtrekken in nieuwe kloosters?). Over vredeswerk en kernwapens, over geloofsopvoeding in Babylon, over levensstijl en keuzes en hoe we nieuwe gemeenschappen kunnen vormen in een tijd dat mensen de kerk verlaten.

Dus: hou je agenda vrij op zaterdag 13 mei, van 11.00 – 15.00 (met aansluitend een borrel).

We zijn nog bezig met een inspirerende locatie in het midden van het land. Geef je op via dit formulier en we houden je op de hoogte.

PS.

De Karavaan der zotten bestaat uit een bonte stoet aan verpleegkundigen, kunstenaars, journalisten, leraren, consultants en ander pluimage deelt hier wat ze tegenkomen in het onderweg zijn. Maak hier kennis met deze bijzondere stoet.