Katharine Hayhoe in de media!

Van 28 mei tot en met 31 mei was Katherine Hayhoe in Nederland voor de promotie van haar boek Saving us dat eind mei is verschenen met de titel Hoop voor de aarde. Lees op deze pagina interviews met diverse media. 

'Glashelder toont Katharine hoe belangrijk de juiste woorden zijn om tot hoopgevende daden te komen in de klimaatcrisis die ons allen bedreigt.' - Reinier van den Berg, klimatoloog en weerman


Opname van de lezing van Katharine Hayhoe aan de Universiteit van Amsterdam

Op 30 mei hield Katharine Hayhoe een lezing aan de Universiteit van Amsterdam over haar boek Hoop voor de aarde en klimaatverandering. De lezing is opgenomen en kunt u hier terugkijken. 

Interviews met Katharine Hayhoe

Katharine Hayhoe over het klimaat: 'Je kunt zorgen voor enorme veranderingen'

Lees hier het hele interview op nu.nl.


'Positieve verhalen inspireren mensen. Angst is er ondertussen genoeg.'

Lees hier het hele interview op Trends.nl. 

'Klimaatverandering is falen in de liefde voor elkaar.'

Lees hier het hele interview op Lazarus.nl. 

'Verandering begint bij de burgers.'

Lees hier het hele interview op Trouw.nl.

‘We zijn hier niet om maar lui Gods komst af te wachten.’

Lees hier het hele interview op ND.nl

Katharine Hayhoe in De Tijd, lees het fragment hier! 


Katharine Hayhoe in Primo, download het fragment hier!

Select Columns Layout
Katharine Hayhoe

Over Katharine Hayhoe

Katharine Hayhoe is een van de belangrijkste klimaatwetenschappers ter wereld. Ze is hoogleraar aan de Texas University en hoofd-wetenschapper van de Amerikaanse natuurbescherming The Nature Conservancy. Haar TED Talk over klimaatverandering is 4 miljoen keer bekeken, met 202k volgers op Twitter en 17,4k volgers op Instagram heeft ze een groot netwerk en veel bewonderaars, ook in Nederland.

Katharine Hayhoe

Over Hoop voor de aarde

Niemand kan het probleem van de klimaatverandering zo goed onder woorden brengen als Katharine Hayhoe in haar boek Hoop voor de aarde: hoe we samen het klimaat kunnen redden. De klimaatverandering is even urgent als complex. We benoemen het en zuchten erover, maar het lukt ons moeilijk om samen tot concrete actie te komen. Katharine Hayhoe legt daar de vinger bij en geeft aan hoe we vanuit een gesprek hierover heel praktisch aan de slag kunnen gaan om het klimaat te redden. Daarvoor is nodig dat de feiten bekend zijn. Die zet ze op een rij. Daarnaast is het belangrijk dat we zicht hebben op oplossingen. Die geeft ze in het boek. Hayhoe spoort de lezer aan om werk te maken van het klimaat en daarbij de hoop niet te verliezen.

Bekijk hier de inhoud van Hoop voor de aarde!

Katharine Hayhoe
Select Columns Layout
  • List Element
  • List Element
  • List Element