Katharine Hayhoe komt naar Nederland!

Van 28 mei tot en met 31 mei komt Katherine Hayhoe naar Nederland voor de promotie van haar boek Saving us dat eind mei verschijnt met de titel Hoop voor de aarde.

'Glashelder toont Katharine hoe belangrijk de juiste woorden zijn om tot hoopgevende daden te komen in de klimaatcrisis die ons allen bedreigt.' 
- Reinier van den Berg, klimatoloog en weerman

Katharine Hayhoe

Over Katharine Hayhoe

Katharine Hayhoe is een van de belangrijkste klimaatwetenschappers ter wereld. Ze is hoogleraar aan de Texas University en hoofd-wetenschapper van de Amerikaanse natuurbescherming The Nature Conservancy. Haar TED Talk over klimaatverandering is 4 miljoen keer bekeken, met 202k volgers op Twitter en 17,4k volgers op Instagram heeft ze een groot netwerk en veel bewonderaars, ook in Nederland.

Katharine Hayhoe

Over Hoop voor de aarde

Niemand kan het probleem van de klimaatverandering zo goed onder woorden brengen als Katharine Hayhoe in haar boek Hoop voor de aarde: hoe we samen het klimaat kunnen redden. De klimaatverandering is even urgent als complex. We benoemen het en zuchten erover, maar het lukt ons moeilijk om samen tot concrete actie te komen. Katharine Hayhoe legt daar de vinger bij en geeft aan hoe we vanuit een gesprek hierover heel praktisch aan de slag kunnen gaan om het klimaat te redden. Daarvoor is nodig dat de feiten bekend zijn. Die zet ze op een rij. Daarnaast is het belangrijk dat we zicht hebben op oplossingen. Die geeft ze in het boek. Hayhoe spoort de lezer aan om werk te maken van het klimaat en daarbij de hoop niet te verliezen.

Bekijk hier de inhoud van Hoop voor de aarde!

Katharine Hayhoe