KokBoekencentrum Uitgevers lanceert De theologie podcast

Vandaag introduceert KokBoekencentrum Uitgevers De theologie podcast. Deze nieuwe podcast dompelt je iedere drie weken drie kwartier onder in een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende theologen en denkers van dit moment mee. De focus van De theologie podcast ligt op actuele theologische publicaties in de breedste zin van het woord.

De theologie podcast wordt gepresenteerd door Elsbeth Gruteke, radiopresentator, historicus, theoloog en predikant. Als presentator werkt zij voor de Evangelische Omroep. Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2019/2020 en predikant, is haar vaste gast. Vaste medewerkers zijn Andries Knevel en boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten.

Laat ons supermensen maken (met Maarten Verkerk)

In de eerste aflevering is Maarten Verkerk, senator namens de ChristenUnie en emeritus-hoogleraar Christelijke Filosofie, te gast. Hij spreekt met Elsbeth en Mark over de ethiek van gentechnologie. De Vlaamse jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin zal te gast zijn in de tweede aflevering naar aanleiding van zijn nieuwe boek Vertrouw op je gevoel. Andries Knevel en boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten praten je bij over de nieuwe theologische publicaties die je niet mag missen. In elke aflevering zal een bekende theoloog een prikkelende column uitspreken.

Initiatief van KokBoekencentrum Uitgevers en Theologie.nl

De theologie podcast is een initiatief van KokBoekencentrum Uitgevers en gaat uit van het gloednieuwe theologische platform Theologie.nl en is te vinden in alle grote podcast-apps. Het is een nieuwe stap om theologie onder de aandacht te brengen van nieuwe generaties.

Logo theologie podcast