Leonardo da Vinci – de nalatenschap van een genie

De legendarische Leonardo da Vinci is vijfhonderd jaar na zijn dood nog volop aanwezig in de kunst, wetenschap en techniek. Zijn werk is over de hele wereld bekend, en is te bewonderen in musea en kerken over de hele wereld. Het Vaticaan in Rome, de Hermitage in Sint-Petersburg, het Louvre in Parijs, de National Gallery of Art in Washington: al deze musea hebben werken van Leonardo da Vinci in hun collectie.

Deze week verschijnt hét kunstboek over Leonardo da Vinci bij KokBoekencentrum Uitgevers.

Over het boek Leonardo da Vinci

In dit prachtige kunstboek met meer dan 160 afbeeldingen komt de homo universalis tot leven. Kunsthistorici Martin Kemp en Fabio Scaletti lichten de werken toe, met bijzondere aandacht voor de details en de interpretatie van Da Vinci’s werk. Naast de bekende werken, zoals de Mona Lisa, het Laatste Avondmaal en Salvator Mundi, komen ook minder bekende werken aan bod.

Samen vormen deze werken het testament van een van de grootste kunstenaars aller tijden.

‘Dit prachtige kunstboek is een reis door het brein van een homo universalis, die ons tot op de dag van vandaag betovert met de vindingrijkheid en schoonheid van zijn werk.’

Over de auteurs

Martin Kemp is een gerenommeerd kunsthistoricus. Hij is emeritus hoogleraar Kunstgeschiedenis in Oxford en was curator voor verschillende tentoonstellingen over Leonardo da Vinci voor musea als het Victoria & Albert Museum in Londen en de National Gallery of Art in Washington.

Fabio Scaletti is gespecialiseerd in de schilders van de Renaissance en werkte mee aan diverse publicaties over onder andere Caravaggio en Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci – de nalatenschap van een genie | Martin Kemp & Fabio Scaletti | gebonden met stofomslag | ISBN 9789043532891 | € 75,00