Meld je aan voor de presentatie van de Nieuwe Psalmberijming

Op 16 maart presenteert Stichting Dichtbij de Bijbel haar bundel. Na zeven jaar is de berijming van alle 150 psalmen voltooid. Er is nu een psalmbundel in eigentijdse taal op de bekende Geneefse melodieën.

Nergens in de Bijbel komen God en mens zo dicht bij elkaar als in de psalmen. In alle tijden hebben gelovigen met de woorden van deze Joodse liederen God gezocht in gebed, aangeroepen in nood en geprezen om zijn genade. Met het doel deze liederen door te geven aan de volgende generatie is Stichting Dichtbij de Bijbel gestart met een nieuwe berijming. In 2014 begon initiatiefnemer en dichter Jan Pieter Kuijper aan dit project. Zeven jaar later is De Nieuwe Psalmberijming (DNP) voltooid.

Gedurende die zeven jaar sloten andere dichters zich bij het project aan: Arie Maasland, Adriaan Molenaar, Bob Vuijk, Arjen Vreugdenhil, Titia Lindeboom, Jan Boom, Ria Borkent en René Barkema. Zij namen allen één of meer berijmingen voor hun rekening. Daarnaast verleende een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor.

Al snel bleek de berijming in een behoefte te voorzien. In veel gemeenten binnen onder andere de Protestantse Kerk in Nederland, de Christelijk Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken wordt regelmatig uit DNP gezongen.

Diverse voorgangers delen hun ervaringen op de site van DNP.

De teksten van DNP zijn te vinden op www.denieuwepsalmberijming.nl. Van elke psalm zijn beamsheets te downloaden met muzieknotatie. Tevens zijn de teksten beschikbaar in de presentatieprogramma’s voor de kerken. En vanaf 16 maart is de bundel van DNP dus beschikbaar en verkrijgbaar via de boekhandel en online.

De presentatie van de bundel vindt digitaal plaats op dinsdag 16 maart 2021 om 16.00 uur. U kunt zich aanmelden via deze link.

nieuwe psalmberijming