Nieuw boek ‘Samen Jong’

Toonaangevend Amerikaans onderzoek krijgt Nederlands vervolg

Zaterdag 18 juni presenteren MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling van het toonaangevende Amerikaanse onderzoek Growing Young. Jonge theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen neemt in de Hermitage Amsterdam het eerste exemplaar in handen. De boekpresentatie gaat vooraf aan een studiedag, die in samenwerking met het Evangelisch College en de Protestantse Kerk Amsterdam wordt georganiseerd. 

Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland, tevens eindredacteur van het boek: “In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de principes van Growing Young al diverse Nederlandse kerken hebben geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het stimuleren van een cultuur die aantrekkelijk is voor jonge mensen, maar eigenlijk zelfs voor álle generaties. We signaleerden steeds meer vraag naar een Nederlandse doorvertaling en we zijn dan ook erg blij dat die er nu eindelijk is.”

Boekpresentatie

Het boek Samen Jong is geschreven door Jan Wolsheimer (directeur van MissieNederland), Sabine van der Heijden (docent aan de Christelijke Hogeschool Ede), Vincenza La Porta (directeur Kerkelijk bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam) en Martine Versteeg (relatiemanager Kerk & Jeugd). Het boek deelt de verhalen van Nederlandse kerken en biedt zowel een theologische als praktische verdieping van de zes kernwaarden: (1) Prioriteit geven aan jonge generaties, (2) Jezus’ boodschap serieus nemen, (3) Hart voor jongeren hebben, (4) Verantwoordelijkheid geven, (5) Een warme gemeenschap vormen en (6) Beste buren zijn.

Als gast van de Protestantse Kerk Amsterdam vindt de boekpresentatie plaats in de Hermitage om 10.00 uur. Drie jonge mensen nemen de presentatie in handen. Naast bijdragen van de auteurs, zullen ook Kara Powell en Jake Mulder, de onderzoekers van Growing Young, een bijdrage leveren.

Studiedag

De boekpresentatie wordt gevolgd door een studiedag van netwerkorganisatie MissieNederland, het Evangelisch College en de Protestantse Kerk Amsterdam. Versteeg: “Rondom Samen Jong vormt zich een netwerk dat lokale visiedragers ondersteunt in hun missie om de kernwaarden te versterken in hun geloofsgemeenschap. Zij bieden vanaf 18 juni allerlei tools en trainingen aan die lokale kerken verder kunnen helpen.” Tijdens de studiedag zullen diverse van deze organisaties, zoals Youth for Christ, Youth With A Mission, Kerkpunt, Xpeditie 3.6.0., Navigators en de Christelijke Hogeschool Ede een workshop geven over één van de zes kernwaarden. Het volledige programma is te vinden op de website www.samenjong.nu Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.