Persbericht – De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal

Het verhaal gaat verder

‘Dus jullie weten alles over me?’ vroeg de jongen. ‘Zeker,’ antwoordde het paard.
‘En jullie houden nog steeds van me?’ ‘We houden juist nog meer van je.’

22 november verscheen bij KokBoekencentrum De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal, het nieuwe boek van Charlie Mackesy. De geheel nieuwe illustraties brengen het verhaal van de vier karakters meer dan ooit tot leven. De tekst is met liefde vertaald door Arthur Japin. De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal is het ultieme cadeauboek.

Over De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal

Een nieuwsgierige jongen gaat op zoek naar een thuis. Onderweg ontmoet hij een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard, en dat is het begin van hun vriendschap.

De grote, full colour illustraties brengen de karakters tot leven, waardoor je in hun wereld stapt.

Een prachtig verhaal dat ons allemaal thuisbrengt

Het geanimeerde verhaal vormt de basis voor de film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse die in december in première gaat op de BBC. Twee jaar lang werkten meer dan 100 animators aan deze prachtige animatiefilm. Charlies kenmerkende illustratiestijl komt in beweging door de full colour, handgetekende animaties.

De jongen, de mol, de vos en het paard - het geanimeerde verhaal | Charlie Mackesy | ISBN 9789026626005 | € 24,99 | verschijnt 22 november 2022

De verschillen tussen het eerste en het tweede boek

Zoals de boekverkopers van Boekhandel Broese het zo mooi omschreven: "De eerste versie was al mooi, maar de nieuwe kleurenversie is magisch!" De reacties op het prachtige nieuwe boek van Charlie Mackesy zijn erg positief. Tegelijkertijd komen er wat vragen binnen: wat zijn precies de verschillen tussen het eerste en het tweede boek?

In het kort: de nieuwe versie is zo magisch omdat...

  • de illustraties groter en full colour zijn
  • je de personages nog beter leert kennen
  • de verhaalwereld tot leven komt door de prachtige landschappen
  • het meer een lopend verhaal is
  • het verhaal meer dialogen bevat
  • het thema 'de zoektocht naar een thuis' nog duidelijker naar voren komt


De bestseller De jongen, de mol, de vos en het paard

Sommige boeken weten je direct te raken, omdat ze appelleren aan een dieper levensgevoel. De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy is zo’n boek, vol levenswijsheden die iedereen herkent. De jongen, de mol, de vos en het paard ontroerde al honderdduizenden lezers, van jong tot oud. Inmiddels zijn er meer dan 550.000 exemplaren in Nederland en België verkocht en de titel staat sinds verschijning non-stop in de Bestseller 60. Het boek is in 44 landen vertaald, en wereldwijd zijn er al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

Over Charlie Mackesy

Charlie Mackesy groeide op in Engeland, waar hij door de natuur dwaalde, tekende en zwom in de rivier. Hij ging nooit naar de kunstacademie, maar begon zijn carrière als cartoonist voor The Spectator en illustrator voor Oxford University Press. Zijn kunst is gepubliceerd in boeken, maar ook te vinden in ziekenhuizen, gevangenissen en scholen.

Met De jongen, de mol, de vos en het paard creëerde hij een wereldwijde bestseller. Charlie bevindt zich graag in de wereld van zijn karakters, en heeft genoeg ideeën voor nieuwe avonturen.

‘Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent.’ – Charlie Mackesy

foto charlie mackesy