Platina Boek voor De jongen, de mol, de vos en het paard

  • 350.000 exemplaren verkocht
  • Sinds verschijnen onafgebroken in De Bestseller 60
  • Vertaler Arthur Japin verrast in NOS Radio1 Journaal

Vandaag is De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy bekroond met een Platina Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in maart 2020 meer dan 350.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Platina status. Arthur Japin, die het boek poëtisch vertaalde, werd in het NOS Radio1 Journaal verrast met het nieuws over de unieke oorkonde. 

Charlie Mackesy over het succes van het boek: ‘Mensen laten mij weten welk gevoel de illustraties bij hen oproepen, wat het losmaakt. Als ik dat lees, ervaar ik het grootste succes van mijn boek. Het enige wat voor mij telt zijn de e-mails waarin mensen schrijven: “Dit boek heeft me echt geholpen”’

Charlie Mackesy

Charlie Mackesy (52) is kunstenaar en auteur van De jongen, de mol, de vos en het paard. Charlie begon als cartoonist voor The Spectator en als boekillustrator voor Oxford University Press, voor hij werd opgemerkt door kunstgaleries. Zijn reis met de jongen, de mol, de vos en het paard heeft hem overvallen, en kwam onverwachts. Hij leeft vaak in hun wereld en vond het geweldig om het boek te schrijven en te tekenen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de mol. ‘Dat wie ik ben, genoeg is,’ zei de jongen.

Het verhaal van een vriendschap tussen de jongen en de dieren is ontroerend en verrijkend. Met prachtige illustraties en poëtisch vertaald door Arthur Japin. Een wonderschoon verhaal vol levenswijsheden waar je stil van wordt. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Unieke oorkondes

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Overgenomen persbericht CPNB