Stemt u ook voor de Publieksprijs van het Christelijke en Spirituele boek 2021?

Hoera, twee boeken van KokBoekencentrum Uitgevers zijn geselecteerd voor de publieksprijs van het Christelijke en Spirituele boek 2021!

Jaarlijks organiseert Medianetwerk Plus de Prijs voor het Christelijke en Spirituele boek.  Er worden twee prijzen uitgereikt: de prijs van het christelijke boek, namelijk boeken met thema’s die worden in de christelijke godsdiensten, en de prijs van het spirituele boek, namelijk niet-christelijke boeken over zingeving. In totaal zijn er 61 boeken ingezonden en daar heeft de jury twee keer drie boeken uitgekozen. En u, als publiek, kunt daaruit kiezen welk boek in de prijzen valt.

Dit jaar zijn gekozen voor de categorie Christelijk boek:

  • Het Lam Gods, een verhaal van God en mens – Peter Schmidt
  • In het geheim geloven – Tomáš Halík
  • De woede van de liefdevolle God – Brother John van Taizé


Dit jaar zijn gekozen voor de categorie Spiritueel boek:


We zijn erg trots dat In het geheim geloven van Tomáš Halík en Vertrouw op je gevoel van Nikolaas Sintobin geselecteerd zijn. Uw stem is van belang als het gaat om welk boek uiteindelijk gaat winnen. Doet u mee met de stemming?


Over de geselecteerde boeken van KokBoekencentrum Uitgevers:

In het geheim geloven – Tomáš Halík

De biografie van en door Tomáš Halík is een levensverhaal dat zich grotendeels afspeelt in het communistisch Tsjechoslowakije en het huidige Tsjechië, maar ook aandacht besteedt aan Groot-Brittannië en Rome. Doorheen elke bladzijde schemert een flits, en doorgaans veel meer, van een diepe religieuze overtuiging, die ruimte laat voor twijfel en gemis.

Halík is een wereldwijd bekende en gewaardeerde theoloog, een meester die diepgang en eenvoud met elkaar verbindt. Dit boek is een heel mooie wegwijzer naar ander werk van zijn hand.

Het biedt een heldere en genuanceerde blik op de oude spanning tussen Oost en West en wat daarna is gebeurd. In die zin laat het ook zien hoe veranderingsprocessen in werkelijkheid functioneren.

Een gelaagd en uitermate scherpzinnig boek, bovendien uiterst prettig om te lezen.

In het geheim geloven | Tomáš Halík | ISBN: 9789043533805 | € 29,99

Vertrouw op je gevoel – Nikolaas Sintobin

De bekend(st)e internetpastor en jezuïet in ons taalgebied is wellicht Nikolaas Sintobin. Dit boek steunt op de jezuïtische spiritualiteit. Ignatius van Loyola heeft van ‘het onderscheiden’ de kunst gemaakt om met aandacht en actief luisteren in het leven te staan. Op die manier keuzes maken, verstand en geloof allebei een plaats geven bij het behandelen van de vele vragen en dilemma’s die onze tijd oproept, daarover schrijft Nikolaas Sintobin. Het boek bewijst meteen dat een jezuïet niet per se paus hoeft te worden, maar dat hij ook gewoon een goed boek kan schrijven. Geschreven en geïllustreerd voor de hedendaagse lezer die ‘te veel weet’ om nog veel te lezen en met snelle teksten en illustraties van de digitale media vertrouwd is.

Vertrouw op je gevoel | Nikolaas Sintobin | ISBN: 9789043536011 | € 19,99

Voor meer informatie over de prijs, kijk op de website van de Prijs van het religieuze- en spirituele boek: https://www.prijsreligieuzespiritueleboek.be/

in het geheim geloven halik