Symposium Christelijk leraarschap

Het is een jarenlange traditie dat Driestar educatief in januari het symposium Christelijk leraarschap organiseert, dit keer op woensdag 26 januari 2022. Leraren en leidinggevenden uit PO, VO en MBO zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over de identiteit van het christelijk onderwijs en de vraag wat die voor hun werk betekent.

Zonder gids geen doel

We geven deze middag vorm aan de hand van de nieuwe schoolpedagogiek Gidsen (verschijnt december 2021). Waarom zou een leraar een gids moeten zijn en wat betekent dat dan? Wat is hoopvol onderwijzen en wat betekent het als we uitgaan van een opdrachtgeleide pedagogiek? Hierover gaan we samen het gesprek aan.

Inspiratie en bezinning

In een boeiend programma staat de vraag centraal waarom het onderwijs behoefte heeft aan gidsen. Ondermeer Berend Kamphuis, voorzitter van Verus, en Herman Selderhuis, hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn gaan in op de vraag waarom een leraar een gids zou moeten zijn. Ook geven auteurs Bram Kunz en Bram de Muynck een toelichting op het boek, en is er een lezing van Hans van Crombrugge, Hoofdlector aan de opleiding Gezinswetenschappen voor de pedagogische vakken aan de Odisee hogeschool in Brussel. Het programma wordt afgewisseld door muzikale intermezzo’s, en er is ruimte voor interactie en uitwisseling.

Kosten

De kosten van dit symposium bedragen € 95,-. Dit is inclusief een exemplaar van het boek Gidsen.

Locatie, datum en corona

Van 26 januari 13:30
tot 26 januari 17:00
Locatie: Gouda, Sint-Janskerk

Het symposium vindt plaats in de Sint-Janskerk te Gouda binnen de geldige coronarichtlijnen vanuit de overheid. Dat betekent 1,5e meter afstand en mondkapjes tot aan de zitplaats. Blijf bij klachten thuis en doe een zelftest voordat je komt. Als de coronamaatregelen erom vragen, passen we het programma aan. Deelnemers worden daar tijdig van op de hoogte gebracht.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor het volledige programma en aanmelding!