Symposium: ‘Omgaan met psychische problematiek’

Kennisinstituut christelijke ggz organiseert symposium over omgaan met psychische problematiek

Kennisinstituut christelijke ggz organiseert op 6 september in samenwerking met Vereniging Een Handreiking een symposium. Als onderwerp heeft het symposium ‘Samen zijn we sterker!’

Het doel van de bijeenkomst is om de betrokkenen van mensen met psychische problemen toe te rusten. Daarnaast willen we samen dieper in gaan op de thema’s die hen bezighouden.

Psychiater en geneesheer-directeur van Eleos Ewoud de Jong geeft een lezing. Daarnaast zijn er diverse workshops te volgen. Afsluitend is er een forumgesprek waar ds. J.M.J. Kieviet, Ewoud de Jong, Hanneke Schaap-Jonker en Carolien Nijsse aan deelnemen.

Workshops aan de hand van het boek Psychische problemen in de familie

In samenwerking met KokBoekencentrum is onlangs het boek Psychische problemen in de familie uitgegeven. Dit gebeurde onder redactie van Hanneke Schaap-Jonker en Ewoud de Jong. Psychische problemen in de familie is geschreven voor naasten van iemand met psychische problematiek. Het biedt herkenning voor familieleden, vrienden en pastorale contacten van mensen met psychische problematiek.

Door middel van diverse workshops worden de aanwezigen op deze avond verder toegerust. Daarnaast wordt er ingegaan op de verschillende thema’s uit het boek.

Meer informatie en aanmelden

Het symposium vindt plaats op dinsdagavond 6 september 2022 van 19.30 – 21.30 uur in de Elimkerk in Amersfoort. Ga voor meer informatie en voor aanmelden naar www.Kicg.nl.