Symposium: ‘Werken aan de kerk van morgen’

‘Werken aan de kerk van morgen’ is de titel van een symposium dat zaterdagochtend 23 april in Veenendaal wordt gehouden. De bijeenkomst wil nieuw perspectief bieden voor de kerk in tijden van krimp. Hoofdsprekers zijn predikant René van Loon en evangelist Nico Grijzenhout. 

“Durven we voorbij de corona-vragen van vandaag na te denken over de kerk van morgen?” vragen beide sprekers. “Ook wanneer we van harte belijden dat de gemeente in Gods handen is, zijn we geroepen daar onze gaven en talenten voor in te zetten. Wat staat ons nu te doen, waar komt het op aan? Welke nieuwtestamentische lessen zijn daarbij essentieel? Welke inspiratie biedt ‘geloven in seizoenen’?”

  • Drs. René van Loon is predikant in Rotterdam en al decennia actief in missionair werk. Hij ontwikkelde de Oriëntatiecursus Christelijk Geloof en schreef o.a. ‘Kerk zijn voor de buurt’ en ‘Lente in de kerk’. Dit voorjaar publiceert hij zijn nieuwe boek ‘Geloven in seizoenen’.
  • Evangelist Nico Grijzenhout werkte sinds eind jaren ’80 in dienst van de IZB in Veenendaal. Hij schreef recent het boek ‘Vitaal gemeente-zijn; lessen uit de praktijk van nieuwtestamentische gemeenten.’
  • Vincenza La Porta, directeur van het bureau van de Protestantse Kerk Amsterdam, zal het programma leiden. 


De bijeenkomst, van 10.00 tot 12.30 uur, is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het gebouw Maranatha bij de Julianakerk, Prins Bernhardlaan 26, Veenendaal.
Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens een gezamenlijke lunch.
Aanmelden is noodzakelijk. U kunt mailen naar: robertduiker@markt10.nl

Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout
Select Columns Layout