Uitnodiging Inspirerende Lezing door ‘Het Napalmmeisje’ Phan Thi Kim Phuc in de Bovenkerk

Op 11 april om 19.45 uur zal de Bovenkerk in Kampen een bijzondere gast verwelkomen - Phan Thi Kim Phuc, beter bekend als 'Het Napalmmeisje', bekend van de iconische foto uit de Vietnamoorlog.

De nu 60-jarige Kim Phuc zal tijdens deze avond haar opmerkelijke levensverhaal delen, van haar jeugd en het cruciale moment dat haar leven voorgoed veranderde, tot haar pijnlijke weg naar genezing en vrede.

De wereldberoemde foto, genomen tijdens de Vietnamoorlog in 1972 door fotograaf Nick Ut, toont de 9-jarige Kim Phuc die naakt en ernstig verbrand wegrent uit een vuurzee veroorzaakt door napalmbommen. Het beeld is een indringende herinnering aan de verschrikkingen van deze oorlog, maar Kim Phuc laat zien dat lijden, teleurstelling en verlies niet het laatste woord hebben in haar inspirerende levensverhaal.

"I really wanted to escape from that little girl, but it seems to me that the picture didn’t let me go," zegt Kim Phuc over de impact van de foto, gemaakt van het gruwelijke moment dat haar leven definieerde.

Na 17 operaties en 14 maanden ziekenhuisopname bewees Kim Phuc de artsen die haar verwondingen onoverkomelijk achtten, het tegendeel. Ondanks decennialange angst, honger en kou, staat in haar verhaal hoop en veerkracht centraal. Haar bekering tot het Christendom opende de weg naar vergeving, vrede en vrijheid. Dit werd voor haar belangrijker dan de genezing van haar wonden.

Tegenwoordig is Kim echtgenote, moeder en oma en heeft ze samen met haar man de Kim Foundation International opgericht. Deze stichting zet zich in voor kinderen in oorlogssituaties, biedt opvang en verzorging en ondersteunt hen die hun ouders hebben verloren door oorlogsgeweld.

Praktische informatie

De lezing, die gratis toegankelijk is, vindt plaats in de Bovenkerk in Kampen en wordt muzikaal omlijst door organist Marco den Toom en het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. onder leiding van dirigent Gerwin van der Plaats. Vanaf 19.45 uur is er inloop met samenzang, waarna de avond wordt geopend om 20.00 uur.

De lezing wordt in het Engels gehouden, met beperkte mogelijkheid tot directe vertaling op het scherm. Bezoekers kunnen dit vooraf aangeven. Een collecte tijdens de avond zal de onkosten dekken. Eventuele extra opbrengsten worden gedoneerd aan de Kim Foundation International.

Aanmelden

Aanmelden voor deze inspirerende lezing is verplicht en kan via Eventbrite.