Overlijdensregister

overlijdensregisterIn het Overlijdensregister kunnen kerkenraden 600 overledenen registreren.

Het grote voordeel van de registers is dat ze naadloos aansluiten bij de registers uit vroeger tijden, langer of korter geleden. Daarnaast zijn de registers praktisch en fraai vormgegeven in een zwarte linnen band.

Doopregister, Huwelijksregister, Ledenregister en Overlijdensregister: voor elke kerkelijke gemeente dé manier om gegevens met betrekking tot de leden te registreren.

 

Gebruikersadvies overlijdensregister

Dit overlijdensregister bestaat uit twee gedeelten:

  • Een gelinieerd gedeelte voorin
  • Een voorbedrukt gedeelte achterin

 

Het voorbedrukte gedeelte

Het voorbedrukte deel achterin is bestemd voor de registratie van de kerkelijke gegevens. Aan deze gegevens wordt steeds links bovenin een nummer toegekend.

Het gelinieerde gedeelte

Het gelinieerde deel voorin kan gebruikt worden om de gegevens bij te houden op alfabet of op datum (naar eigen keuze). Bij keuze voor volgorde op alfabet kunt u het gelinieerde deel zelf indelen naar de letters van het alfabet. Bij keuze voor volgorde op datum kunt u een kantlijn maken en daarin de datum opnemen.
In beide gevallen voegt u hetzelfde nummer toe dat u hebt opgenomen in het voorbedrukte deel achterin, zodat u de bijbehorende gegevens daar gemakkelijk kunt terugvinden.