Papieren Paradijs Marlies Medema

Het eerste boek van Marlies Medema, uitgekomen op 23 februari, dit boek van Marlies Medema kan worden neergezet als langverwacht hoewel het pas in februari uitgekomen is stond het in januari al op de vierde plaats van de meest bekeken boeken van de maand. Dit is mogelijk het gevolg van haar werk en activiteit als eindredacteur bij eve.eo.nl waar ze met haar schrijfkunsten eerlijke en goed uitgewerkte meningen weet neer te zetten en haar kunsten al meer dan bewezen heeft.

Papieren Paradijs van Marlies Medema

Papieren Paradijs. van Marlies Medema. In dit boek stelt ze je voor aan Anna van den Brandhof. In 1845 is zij samen met haar man geĆ«migreerd naar Suriname. Zelf wou ze hun leven hier in Nederland niet opgeven, maar haar man zag in Suriname de kans om een plantage te starten waar op een eerlijke manier producten voor de rest van de bevolking verbouwd zouden kunnen worden. Na jaren van ruzies is de emigratie dan toch een feit, maar eenmaal aangekomen blijkt Suriname niet wat ze verwacht hadden.
In dit verhaal zien we hoe Anna onder zware omstandigheden een leven opbouwt voor zichzelf en haar gezin

Marlies Medema is actief als eindredacteur van eva.eo.nl, Hier staat zij bekend om haar artikelen waarin ze op eerlijke en duidelijke manier haar mening deelt over diverse boeken. Maar ze geeft ook haar mening over zaken zoals de nu nog bestaande verschillen in de samenleving tussen mannen en vrouwen.