Tattoos op mijn hart


In Tattoos op mijn hart vertelt Jezuïet Gregory Boyle over zijn ervaringen met het werken met rivaliserende bendes in Los Angeles. Het zijn verhalen van vriendschap en vergeving, maar ook van rouw en verdriet. Boyles geloof inspireert hem om verder te kijken dan de tattoos en het stoere uiterlijk van de gangleden. Van de zwaar getatoeëerde Cesar kun je leren hoe diep Gods liefde gaat. De jonge Pipi laat zien hoe belangrijk het is dat je gezien en erkend wordt en Lulu leert dat geduld belangrijk is om je doelen te bereiken.

Insert Image

Bekijk de documentaire van AVROTROS over Homeboys Industries

AVROTROS documentaire Tattoos op mijn hart
Insert Image

Over de auteur en Homeboys Industries

Gregory Boyle

Gregory Boyle is een Amerikaanse rooms-katholieke priester van de Jezuïetenorde. Hij is tevens de oprichter van Homeboys Industries, een organisatie die zich bezig houdt met de rehabilitatie van gangmembers en hen ondersteuning en training biedt. Boyle's boek Tattoos op mijn hart gaat over zijn ervaringen met het werken met verschillende bendes in Los Angeles. Boyle ontving de Calfornia Peace Prize en is sinds 2011 onderdeel van de California Hall of Fame. 

Homeboys Industries is het grootste bende rehabilitatie programma in de wereld. Al meer dan dertig jaar lang is deze organisatie een baken voor hoop in Los Angeles waar trainingen en ondersteuning wordt gegeven aan voorheen bendeleden en eerder opgesloten mensen zodat zij hun leven kunnen veranderen en bijdragende leden van onze samenleving worden. 


Meer weten over Homeboys Industries? Kijk op hun website www.homeboysindustries.org.