WOII romans

De Tweede Wereldoorlog is een donkere periode in onze geschiedenis. Het is belangrijk om te herdenken, onder meer door verhalen te blijven vertellen. Wij merken dat boeken die zich spelen in en rond de Tweede Wereldoorlog nog altijd grote interesse wekken, zowel bij oudere als bij jonge lezers.

Tijdelijke prijsverlaging

In de periode van 5 april tot 5 juli zijn vier bijzondere romans tijdelijk in prijs verlaagd. Bestel deze indrukwekkende verhalen via je boekhandel of via onze webshop boekenwereld.com

De vergeten spionne van Sarah Steele is een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die steeds meer met elkaar verweven raken.

De witte roos van Amanda Barratt vertelt het waargebeurde verhaal van een groep studenten die zich verenigden onder de bezielende naam Die Weisse Rose.

De bibliotheek van Saint-Malo speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog waar de dappere bibliothecaresse zo veel mogelijk boeken probeert te redden van de brandstapel. 

In De boekhandel van het verzet van Sarah Sundin neemt de Amerikaanse ballerina Lucie haar favoriete Engelstalige boekhandel over, zodat de Joodse eigenaren kunnen ontsnappen. 

Lees ook ons online magazine Herdenken en vieren

We hebben alle – bij ons uitgegeven romans – over de Tweede Wereldoorlog voor u op een rijtje gezet.