5 tips voor het avondmaal

5 tips voor het avondmaal. Het avondmaal is een belangrijk moment in de dag, niet alleen is dit een moment van rust, maar het is ook een moment van samenkomen. Tegenwoordig zijn we allemaal verstrooid en uit elkaars leven, met verschillende banen en opleidingen zien we op een dag anderen soms vaker dan we onze familie zien. Dit voegt alleen maar meer waarde aan het avondmaal omdat dit een kans bied om weer samen te komen, te praten en ervaringen te delen. En om extra te genieten sluiten we de 5 tips voor het avondmaal af met het Bijbelse kookboek.

Het boek van Kracht tot Kracht

Van kracht tot kracht

Dagboek rond het avondmaal

Van kracht tot kracht van ds. Leo Smelt is een dagboek rond het Avondmaal.

De auteur bespreekt in drie weken op eenvoudige wijze het klassieke avondmaal formulier en geeft per dag een aanzet tot gebed. De vieringen van het Heilig Avondmaal zijn hoogtepunten voor de gemeente van Christus. Veel christenen zijn op zoek naar meer toerusting ronde de viering van dit sacrament, want ze willen dit hoogtepunt dieper beleven. Deze herziene editie komt daaraan tegemoet.

Aan zijn tafel

Toerusting voor de avondmaalsganger

In Aan Zijn Tafel wil Matthew Henry gemeenteleden toerusten tot het gebruik van het Avondmaal. Hij wil hen voorbereiden door hen kennis te geven van de aard van dit sacrament en door hen aan te wijzen hoe ze zichzelf moeten beproeven. Beproeving van zichzelf en kennis van het Avondmaal zal onder Gods zegen leiden tot het met meer vrucht gebruik maken van dit sacrament.


Het boek aan zijn tafel van Matthew Henry
Het boek eten met Jezus

Eten met Jezus

Bijbelstudies over maaltijden in Lucas

Samen eten was voor Jezus een deel van zijn missie. Door met hem te eten, veranderden mensen. Aan tafel werd iets duidelijk van de wereld die hem voor ogen stond.
Eten en drinken was belangrijk voor Jezus. Als er iets te vieren was, was hij erbij. Veel mensen waardeerden de boeiende gesprekken die ontstonden. Als Jezus maar niet zulke pijnlijke dingen zou zeggen. En als hij maar niet van die rare mensen zou mee-nemen... Een 'veelvraat' en een 'dronkaard' noemden tegenstanders hem. In het voorjaar van 2011 heeft Via Nova, een jonge christelijke gemeente in Amsterdam, een serie samenkomsten gehouden over gedeelten uit het boek Lucas. Het zijn allemaal gedeelten waarin het gaat over Jezus aan tafel. In dit boekje staan negen bijbelstudies die gebaseerd zijn op deze samenkomsten.

Werp hier alvast een blik op het boek

Verlangen naar het goede leven

Samen lezen, samen delen, samen eten

Kerk zijn in de 21e eeuw. Hoe doen we dat? Dit boek kiest voor een vernieuwende insteek die tegelijk vertrouwd is omdat Woordverkondiging, doop en avondmaal er de basis van vormen. Samen lezen - samen delen - samen eten: dat is de kern van kerk-zijn. En dat kan op alle mogelijke plaatsen en in alle mogelijke vormen gestalte krijgen. Heel praktisch. Dicht bij mensen. Dicht bij God. Jos Douma laat in dit boek zien hoe we op zoek zijn naar het goede leven - en vooral hoe we dat kunnen leven - en hoe gemeenten dit goede leven kunnen vormgeven.

Werp hier alvast een blik op het boek

Het boek verlangen naar het goede leven van Jos Douma
Het boek bjibels culinair, de tips voor het avondmaal

Bijbels Culinair

Kookboek Bijbelse gerechten die smaken

Herziene editie van ‘Bijbels Culinair’, het eerste kookboek van kookdominee Han Wilmink. Het bevat tien hoofdstukken die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten bevat elke hoofdstuk de recepten van een meer-gangenmenu of buffet. Het bereiden van de gerechten is op een heldere en humoristische wijze beschreven. Alsof Han Wilmink op pollepelafstand toekijkt.

Werp hier alvast een blik op het boek