Wie is God?

In 2015 verscheen het boek 100 namen van God, geschreven door Christopher D. Hudson. Dit boek gaat in op de aloude vraag wie God is? God wordt gezocht door vele mensen, maar wie God is blijft een lastige vraag. God is een moeder en een vader in één. Onderstaande boeken gaan in op wie God is en hoe wij ons tot hem verhouden. 

De gewonde God

In De gewonde God gaat de bekende Anglicaanse theoloog Samuel Wells in zijn karakteristieke en heldere stijl in op de betekenis van Jezus’ kruisiging. Dit centrale verhaal van het christendom verkent Wells op een pastorale en theologische manier aan de hand van achttien beelden en motieven uit het Oude Testament, de Brieven en de Evangeliën. Zo laat hij zien hoe God tot het uiterste gaat om in Christus met ons te zijn.

Bij dit boek is een leesplan met vragen en gebeden beschikbaar, wat het ideaal maakt voor een bijbelkring of persoonlijke overdenking binnen én buiten de veertigdagentijd.


Christelijk geloof voor eeuwige beginners van Guus Labooy is een boek voor geloofsbeginners en jonge gelovigen over de belangrijkste thema’s van het christelijk geloof. De auteur schrijft zeer toegankelijk en probeert steeds te kijken door de ogen van mensen die zouden willen weten waar dat geloof nou eigenlijk over gaat. Af en toe is er een paragraaf ‘doordenken’ voor liefhebbers. Geloven en denken zijn voor de auteur geen tegenstellingen.

Het boek is geschikt voor individueel gebruik maar ook voor allerlei kringwerk en catechese in de kerk. Na elk hoofdstuk staan leessuggesties en gespreksvragen waardoor de lezer alles nog eens kan herkauwen.


geloof voor beginners
Wie is God?

Zo Zoon, zo Vader van Bradley Jersak gaat terug naar het hart van het evangelie. Er bestaan veel verkeerde godsbeelden die Bradley Jersak in dit boek radicaal afwijst. Stel je een God voor die in alles overeenkomt met Jezus zoals we die in de Bijbel leren kennen. Wat als zijn liefde nog overvloediger, zijn lijden nog krachtiger en zijn evangelie nog mooier is dan we ons durven voor te stellen? Wat als God op Jezus lijkt?

Wat als God op Jezus lijkt?

Er bestaan veel verkeerde godsbeelden die Bradley Jersak in dit boek radicaal afwijst. Stel je een God voor die in alles overeenkomt met Jezus zoals we die in de Bijbel leren kennen. Wat als zijn liefde nog overvloediger, zijn lijden nog krachtiger en zijn evangelie nog mooier is dan we ons durven voor te stellen? Wat als God op Jezus lijkt?

W. Paul Young //  Auteur van De uitnodiging

Als God een vraag is is een populair-theologisch boek waarin André F. Troost geloofsvragen stelt terwijl hij door Amsterdam wandelt. Hij wordt vergezeld door zijn kleinzoon Floris, een puber vol nieuwsgierige en kritische vragen over het geloof. Dit boek is de weerslag van hun gesprekken in Mokum. Doordrenkt van typisch Amsterdamse humor, maar soms ook bloedserieus. Alle grote thema’s waarmee André Troost zich al zijn leven lang bezighoudt, komen voorbij. Een boek voor mensen die zoeken naar een antwoord op vragen die cirkelen rond het grote Waarom.

KokBoekencentrum is dè marktleider als het gaat om theologie, geloofsopbouw en liedboeken.