Tweestrijd – Paul Dowswell

Tweestrijd van Paul Dowswell
Het is oktober 1944. Londen ligt onder vuur. Duitse raketten vliegen sneller dan het geluid en slaan zonder waarschuwing in. De zestienjarige Yvie Russell en haar familie hebben de Blitz overleefd, maar weten ze deze nieuwe dreiging ook te doorstaan?


Ook de Poolse dwangarbeider Tomasz Nowicki vreest voor zijn leven. Onder erbarmelijke omstandigheden bouwt hij V2-raketten voor de Duitsers, terwijl hij betwijfelt of hij zijn zeventiende verjaardag zal halen.


De Nederlandse Marijke de Haan ziet steeds meer van deze raketten opduiken in het bos vlak bij het dorp waar ze woont. Samen met haar vriend Thijs riskeert ze haar leven door ze te fotograferen voor het verzet.


De jonge Duitse soldaat Rolf Maier heeft de opdracht gekregen om het V2-lanceerplatform te bewaken. Hij weet dat de oorlog verloren is en verwacht te worden gedood nog voordat deze eindigt.


Naarmate de herfst verstrijkt, raken de levens van Rolf, Marijke, Tomasz en Yvie steeds verder verstrengeld. Wie van hen weet de oorlog te doorstaan en wie zal de naderende winter niet overleven?

Over Paul Dowswell

Ik ben gefascineerd door de geschiedenisboeken. Ze kunnen zo vreemd zijn als fantasy of science fiction – maar dan waargebeurd.

Paul Dowswell is de auteur van Tweestrijd.  Hij kreeg grote internationale bekendheid met zijn YA-roman Ausländer. Hij heeft meer dan 60 boeken geschreven, meestal met geschiedenis als onderwerp, maar ook over geografie, natuurhistorie en wetenschap. 


Een razend spannend oorlogsverhaal over een jonge verzetsstrijder in Nederland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

"Het is Paul Dowswell met Tweestrijd weer gelukt om een spannend en boeiend oorlogsboek te schrijven, waarin jongeren de hoofdrol spelen.'

Joyce Limpens - Boekhandel Dominicanen