Bijdragen Kracht ten goede – Een filosofie van de tijd

Vier bijdragen Kracht ten goede - Een filosofie van tijd

De volgende vier bijdragen zijn uitgesproken tijdens de boekpresentatie van Kracht ten goede - Een filosofie van tijd

Kracht ten goede van Sander Griffioen is een intrigerend filosofisch werk dat je meeneemt in een reis door de tijd. Griffioen laat zien dat tijd een kracht ten goede is. De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd?

Deze vragen en meer worden meegenomen bij de uitwerkingen van de bijdragen hieronder. Iedere bijdrage levert vernieuwende inzichten op het werk van Sander Griffioen. Gezamenlijk vormen de bijdragen een mooi en verdiepend geheel.De bijdragen

Harry Wels

Harry Wels is opgeleid als organisatorische antropoloog. Zijn onderzoek is primair gericht op Zuid- en Zuidelijk Afrika en gaat over organisatiestructuren van samenwerking in de context van natuurbehoud en heeft betrekking op brede kwesties in Human-Animal studies. Wels is Research Fellow aan de Universiteit van Pretoria.

Lees hier zijn bijdrage

Sjoerd Griffioen

Sjoerd Griffioen studeerde geschiedenis (bachelor) en filosofie (bachelor en onderzoeksmaster) aan de Universiteit Groningen (RuG). Sinds 1 september 2019 doceert Sjoerd aan de faculteit Wijsbegeerte van de RuG en aan het University College Groningen.

Lees hier zijn bijdrage

Renée van Riessen

Renée van Riessen is universitair docente filosofie en godsdienstfilosofie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Van 2011 tot 2020 was zij bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden vanwege de Stichting voor Christelijke Filosofie.

Lees hier haar bijdrage

Antoon Vandevelde 

Antoon Vandevelde is een Belgisch filosoof, econoom en professor emeritus. Hij was als gewoon hoogleraar verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven.

Lees hier zijn bijdrage