Op zoek naar eenzaamheid

Eenzaamheid. Een probleem waar het de laatste jaren steeds vaker over gaat. En dit jaar, tijdens de Corona-crisis waren en zijn we eventjes allemaal eenzaam. Hier en wereldwijd. In deze podcastserie gaat filosoof Cees Zweistra, auteur van Verkeerd verbonden. Waarom sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen op zoek naar eenzaamheid. Cees spreekt met academici en (ervarings)deskundigen. Het resultaat is een intrigerende en persoonlijk zoektocht waarin we verschillende kanten van het thema eenzaamheid zullen belichten.

We gaan ontdekken wat eenzaamheid is en waar het toe leidt.. Maar ook gaan we zien hoe we eenzaam worden en of en welke specifieke rol corona en technologie daarin spelen. In de laatste aflevering beantwoorden we de vraag wat we eraan kunnen doen.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt door KokBoekencentrum en Stichting Centre Erasme. De podcast is geproduceerd door Allard Amelink.

Verkeerd verbonden Cees Zweistra a

Paperback € 16,99

E-book € 9,99

 • In Verkeerd verbonden analyseert filosoof Cees Zweistra hoe technologie als Facebook maar ook robots in verzorgingshuizen een bijdrage kunnen leveren aan het versterken én oplossen van onze eenzaamheid.
 • Met dit onderwerp diept Cees een thema verder uit waarop hij vorig jaar promoveerde aan de TU-Delft, de relatie tussen empathie, technologie en ethiek.
 • Verkrijgbaar vanaf 29 september 2020.
 • Ook verkrijgbaar als e-book (€ 9,99).


Reageren op deze podcast


Insert WordPress Content


Andere boeken over eenzaamheid

Paperback € 17,99

E-book € 9,99

 • Verslag van een boeiende en schrijnende zoektocht naar de oorzaken en gevolgen, en ook een inspiratiebron om te zoeken naar oplossingen.
 • Voor dit boek interviewde Nels Fahner ervaringsdeskundigen, filosofen, psychologen, beleidsmakers en mensen uit de praktijk, onder wie wetenschapper Anja Michielse, filosoof Ad Verbrugge en leken-benedictijn Wil Derkse.

Aan het thema eenzaamheid gerelateerde boeken

boeken over eenzaamheid

Zorgen van een mantelzorger

voor € 14,99

 • Een persoonlijk en deskundig boek over de dagelijkse dilemma’s waarmee een mantelzorger te maken krijgt.
 •  Anne Margriet Pot geldt wereldwijd als een deskundige op het gebied van langdurige zorg en dementie. Toen haar eigen moeder dementie kreeg en haar vader een ernstig herseninfarct, werd zij op een nog heel andere manier geconfronteerd met mantelzorg en ziekte.
 • Anne Margriet Pot neemt de lezer mee op haar zoektocht om ‘het goede’ te doen. De bespreking van elk dilemma is gekoppeld aan een actueel thema in de ouderenzorg.

Verdriet is een werkwoord

voor € 14,99

 • Dit boek is bedoeld als steun, om je eigen weg te vinden in het onherbergzame land van verdriet.
 • Er komen veel mensen aan het woord die ervaring hebben met verdriet en een weg zochten om verder te gaan.
De auteur houdt zich daarbij vast aan de Grote Verhalen uit de christelijke traditie die al eeuwenlang richting wijzen.
 • Een boek van Margriet van der Kooi is geestelijk verzorger. Van haar verschenen eerder Pelgrims en zwervers en Verdriet is een werkwoord.
Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol