nieuw

Insert Content Template or Symbol
Insert Image

Reis mee naar het magische koninkrijk Narnia.

Als Pieter, Suze, Edmond en Lucy uit logeren gaan in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor, komen ze op een dag een oude kleerkast tegen in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kast, maar tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast… Via de kleerkast belandt zij, en later ook haar broers en zus, in het wonderlijke land Narnia, waar een strijd gaande is tussen de machtige leeuw Aslan en de boosaardige Witte Heks.

Nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Over C.S. Lewis

Insert Image

C.S. Lewis, was een lid van de "Inklings", een schrijversclub actief in 1939 die bekend is gebleven mede dankzij C.S. Lewis zelf en J.R.R. Tolkien (de schrijver Lord of the Rings). C.S. Lewis is bekend geworden door zijn fictie boeken waaronder The Chronicles of Narnia. Lewis had zijn geloof mede dankzij Tolkien gevonden en heeft zich hierdoor laten leiden gedurende het schrijven van zijn boeken. Een week voor zijn 65ste verjaardag is Lewis overleden. In 2013, 50 jaar na zijn overlijden werd hij geëerd met een gedenkteken in de Poets' Corner in Westminster Abbey.

Portret van C.S. Lewis door Artur Lopes

Narnia: De wereld achter de kastdeur is een  kinderboekenklassieker voor kinderen vanaf 10 jaar

 Direct leverbaar €17,99

  • Nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros.
  • Opnieuw op reis naar het betoverde land achter de kleerkast.
  • Ook uitstekend geschikt als voorleesboek!

Interview met Imme Dros in het Nederlands Dagblad (ND)

‘De Narniareeks is echt heel goed. De taal bevalt me’

"Ik hoop vooral dat mensen het met plezier lezen, en dat het ze aanspoort nóg een boek te gaan lezen - welk boek dan ook. We hebben drie kinderen, waaronder een tweeling. Die kinderen speelden altijd met elkaar; ze lazen nooit. Toen ben ik ze gaan betalen om te lezen: voor elk boek een rijksdaalder. Dezelfde tactiek gebruikte ik later voor mijn kleindochter Roos. Het liep aardig in de papieren, maar het hielp! Door boeken maak je kennis met de ideeën van anderen. Taal is wat je bent. Hoe je met mensen omgaat, hoe je praat. Lezen is belangrijk."

Bron: debalie.nl

Vanaf het moment dat je dit boek openslaat, waan je je in het verhaal en lijkt het levensecht. Je gaat mee met de hoofdpersonages naar het betoverende land Narnia. In je verbeelding stap je met Lucy door de kleerkast, vaar je mee op de boot van Prins Caspian en zou je het liefst zelf mee vechten bij Het Laatste Gevecht met de Hoge Koning Peter om het kwaad voor eens en voor altijd te verslaan. Aslan's macht en goedheid is bijna voelbaar als je de boeken leest. Van alle, vele boeken die ik gelezen heb blijven dit mijn favorieten. Ondanks dat de boeken onder de kwalificatie Jeugdboeken valt, is het een genot voor jong en oud. Volwassenen zullen het boek net zo verslinden, en Narnia net zo liefhebben, als kinderen.

Narnia
Insert Table
Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol