Al drie jaar lang het liefste boek van Nederland!

  • Meer dan 650.000 exemplaren verkocht
  • Sinds 2021 onafgebroken in de Bestseller 60
  • Al drie jaar in de top3 van bestverkochte boeken in Nederland

Over het boek 

'Wat is jouw beste ontdekking?' vroeg de mol. 'Dat wie ik ben, genoeg is', zei de jongen.

Het verhaal van een vriendschap tussen de jongen en de dieren is ontroerend en verrijkend. Met prachtige illustraties en poëtisch vertaald door Arthur Japin. Een wonderschoon verhaal vol levenswijsheden waar je stil van wordt. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Over de auteur

Charlie Mackesy (52) is kunstenaar en auteur van  De jongen, de mol, de vos en het paardCharlie begon als cartoonist voor The Spectator en als illustrator voor Oxford University Press, want hij werd opgemerkt door kunstgaleries. Zijn reis met de jongen, de mol, de vos en het paard heeft hem overvallen, en kwam onverwachts. Hij leeft vaak in hun wereld en vond het geweldig om dit boek te schrijven en te tekenen.

Over de film

Vorig jaar is van De jongen, de mol, de vos en het paard de een korte animatiefilm van The boy, the mole, the fox and the horse geproduceerd en is dit jaar bekroond met een Oscar voor korte animatiefilm. bekroond  met een Oscar voor korte animatiefilm. Daarbij is een tweede editie van het boek De jongen, de mol, de vos en het paard verschenen.



De jongen, de mol, de vos en het paard3d

Charlie Mackesy over het succes van zijn boek: 

Charlie Mackesy




'Mensen laten mij weten welk gevoel de illustraties bij hen ontdekken, wat het losmaakt. Als ik dat lees, ervaar ik het grootste succes van mijn boek.

Het enige wat voor mij telt zijn de e-mails waarin mensen schrijven:"Dit boek heeft me echt geholpen".'