Al twee jaar lang het liefste boek van Nederland!

  • Meer dan 250.000 exemplaren verkocht in 2021
  • Heel 2021 onafgebroken in de top 10 van de Bestseller 60

Vandaag maakte de CPNB bekend dat De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy tot de bestverkochte boeken van 2021 behoort. Het boek eindigde op de tweede plaats en is hiermee al twee jaar het liefste boek van Nederland.

De jongen, de mol, de vos en het paard stond in 2021 onafgebroken in de  Top 10 van de Bestseller 60. Het boek voerde verschillende weken de ranglijst aan. Ook in 2022 zet het deze opvallende reeks voort. In de eerste twee weken van het jaar stond het boek op nummer 1; de twee weken erna stond het op nummer 2.

 

Sinds het verschijnen in maart 2020 zijn er 484.000 exemplaren verkocht. In oktober 2021 nam Arthur Japin, die het boek poëtisch vertaalde in het NOS Radio1 Journaal de unieke oorkonde voor het Platina Boek in ontvangst van de CPNB. Deze oorkonde wordt uitgereikt bij de verkoop van 350.000 verkochte exemplaren.

 

Charlie Mackesy over het succes van het boek: ‘Mensen laten mij weten welk gevoel de illustraties bij hen oproepen, wat het losmaakt. Als ik dat lees, ervaar ik het grootste succes van mijn boek. Het enige wat voor mij telt zijn de e-mails waarin mensen schrijven: “Dit boek heeft me echt geholpen”.’

Charlie Mackesy

Charlie Mackesy (52) is kunstenaar en auteur van De jongen, de mol, de vos en het paard. Charlie begon als cartoonist voor The Spectator en als illustrator voor Oxford University Press, voor hij werd opgemerkt door kunstgaleries. Zijn reis met de jongen, de mol, de vos en het paard heeft hem overvallen, en kwam onverwachts. Hij leeft vaak in hun wereld en vond het geweldig om dit boek te schrijven en te tekenen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

‘Wat is jouw beste ontdekking?’ vroeg de mol. ‘Dat wie ik ben, genoeg is,’ zei de jongen.

Het verhaal van een vriendschap tussen de jongen en de dieren is ontroerend en verrijkend. Met prachtige illustraties en poëtisch vertaald door Arthur Japin. Een wonderschoon verhaal vol levenswijsheden waar je stil van wordt. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Afbeeldingen voor social media

Ben je op zoek naar afbeeldingen voor social media, kijk dan op deze pagina en download de plaatjes onder het boek.