Programma Citerreeks 2023

Hier vindt u het programma van de Citerreeks van 2023! Er staan weer prachtige boeken op de planning. 

Februari

Het uur van de waarheid

Martine groeit op in een gezin dat is aangesloten bij de organisatie van de Jehovagetuigen. Hierdoor heeft ze altijd met strenge regels moeten leven. Dit begint haar echter steeds meer te benauwen. Ze mag geen vriendschappen of andere relaties sluiten, en ook haar opleiding verpleegkunde gaat eraan ten onder. Ze voelt zich steeds ellendiger en eenzamer. Ten einde raad besluit Martine contact op te nemen met Miranda, een klasgenootje van de middelbare school. Zij biedt direct steun en laat Martine een andere kant van het geloof zien. Dan komt ook nog eens Tjeerd, een voormalige studiegenoot, terug in haar leven. Eerst heeft Martine moeite om hem volledig te vertrouwen, maar uiteindelijk durft ze hem over haar achtergrond en opvoeding te vertellen. Dit alles draagt bij aan het besef dat ze niet zo verder wil, maar hoe moet ze haar familie hierover onder ogen komen?

Thea Zoeteman

Thea Zoeteman (Ridderkerk) is al jarenlang een vaste auteur voor de Citerreeks. Ze schrijft graag herkenbare verhalen over het leven van gewone mensen die zich in een bijzondere situatie bevinden. Het uur van de waarheid is een aangrijpende roman over de verschillende gezichten die het geloof kan aannemen.

Eerder verschenen van Thea Zoeteman

Niet zonder jou

Rebekka’s vriend beëindigt hun relatie. Dat had ze totaal niet zien aankomen. Om dit hoofdstuk van haar leven definitief af te sluiten, gaat ze met vriendinnen op wintersport. De onschuldige vakantie loopt echter uit de hand en ze belandt bij een vreemde in bed. Enkele weken later ontdekt ze dat ze zwanger van hem is. Ondanks het feit dat Rebekka niet weet wie de vader is, vindt ze steun bij haar familie en vrienden. Haar dochter groeit op tot een vrolijke meid, al heeft Rebekka wel het gevoel dat haar dochter een vaderfiguur mist. Dan staat haar ex-vriend plotseling weer voor de deur, maar kan Rebekka hem wel vertrouwen.

Jolanda Dijkmeijer

Jolanda Dijkmeijer (Groningen) zet met Rebekka een gevoelige jonge vrouw neer, die haar vertrouwen in anderen kwijt is. Stap voor stap leert Rebekka om zich weer open te stellen, geholpen door haar geloof. Niet zonder jou is de tweede roman van Dijkmeijer in de Citerreeks. Van de schrijfster verschenen eerder tal van kinder- en jeugdboeken bij Uitgeverij De Banier.

Eerder verschenen van Jolanda Dijkmeijer

Augustus

Het uitzicht dat ons rest

Het uitzicht dat ons rest

Zo van de ene op de andere dag kan het leven veranderen. Dat is ook het geval bij Roel en Josca. Waar hun dagen eerst gevuld zijn met werken en de kinderen naar school en de opvang brengen, komt alles tot stilstand wanneer Roel de diagnose leukemie krijgt. Plots bestaat hun leven voornamelijk uit ziekenhuisbezoeken met een slecht vooruitzicht. Waar het eerst nog de goede kant op lijkt te gaan, gaat het vlak na de geboorte van hun derde kindje de verkeerde kant op met Roels gezondheid: hij blijkt niet meer te genezen. Josca en hij moeten zich nu voorbereiden op het afscheid. En daar hebben beide een erg verschillende manier in, wat voor de nodige botsingen zorgt.

Hanne Schreuder

Hanne Schreuder debuteerde in 2020 met Ons hart kent een limiet. In 2023 komt ze terug met Het uitzicht dat ons rest, een gevoelige roman over (on) voorwaardelijke liefde, ziekte en rouw. Maar ook over een nieuwe begin , vertrouwen hebben en hoop.

Eerder verschenen van Hanne Schreuder

Geld en goed

Anneroos heeft het goed voor elkaar in haar leven. Ze heeft een leuke baan als dierenartsassistente, woont in een aardig huurhuisje en heeft een gezellige groep vriendinnen met wie ze elk jaar op vakantie gaat.

Het leven van haar zus Barbera ziet er heel anders uit. Ze is getrouwd, is onverwacht zwanger van hun vierde kindje en financieel gaat het hun niet voor de wind. Als Barbera graag weer haar werk wil oppakken, vraagt ze haar zus om minder te gaan werken en op haar kinderen te passen. Anneroos ziet het helemaal niet zitten en wil haar fulltimebaan niet opgeven. Als hun zieke moeder mantelzorg nodig heeft, heeft Anneroos plotseling wél tijd. De kloof tussen de zussen wordt hierdoor steeds groter…

Thea Zoeteman

Thea Zoeteman is al jarenlang een vaste auteur voor de Citerreeks. Ze schrijft graag herkenbare verhalen over het leven van gewone mensen die zich in een bijzondere situatie bevinden. ‘Geld en goed’ is een meeslepende roman over het belang van familie en de werkelijke waarde van het leven.