Boekpresentatie Papieren paradijs

Op woensdag 3 maart werd Papieren paradijs, de debuutroman van Marlies Medema, gepresenteerd in boekhandels Sjofar in Houten. Minella van Bergeijk, directeur van TEAR en oud-hoofdredacteur van EVA, ging met Marlies Medema in gesprek over het bijzondere levensverhaal van hoofdpersoon Anna Pannekoek en over de ontstaansgeschiedenis van Papieren paradijs. Marlies las een fragment voor en sprak met Beppie de Rooy van uitgeverij KokBoekencentrum over het schrijfproces.

 Van de boekpresentatie is een opname gemaakt.


Bekijk de boekpresentatie:

Een meeslepende historische roman, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van domineesvrouw Anna Pannekoek, die in 1845 tegen haar zin naar Suriname emigreerde.

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. 

Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

afbeelding van het boek Papieren Paradijs van Marlies Medema

"

Papieren Paradijs is een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.


Corien Oranje auteur