Hoopgevende inkijk in twee culturen

Begin april verschijnt Over muren heen, een hoopvolle briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima. Beiden zoeken naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven. Deze uitgave biedt een boeiende inkijk in twee culturen in onze Nederlandse samenleving.

Over muren heen

Oumaima en Lody komen uit twee verschillende werelden. Oumaima is moslima en noemt zichzelf een Marokkaanse Nederlander. Lody is rabbijn noemt zichzelf een Nederlandse Jood. Oumaima staat als vwo-leerlinge aan het begin van haar carrière. Lody is als rabbijn al meerdere jaren met pensioen.

De buitenwereld ziet de moslim en de jood vaak als een soort natuurlijke vijanden. Lody en Oumaima schrijven elkaar echter brieven omdat ze, ondanks de grote verschillen, oprecht geïnteresseerd zijn in elkaars wereld. Die brieven gaan over hun leefwereld en godsdienst, over Israël en Palestina, over feminisme en vreemdelingen, over successen en dieptepunten in hun leven.

Job Cohen schreef een voorwoord voor dit boek.

Boekpresentatie

KokBoekencentrum nodigt u van harte uit om Lody en Oumaima te interviewen over,  of aanwezig te zijn bij, de feestelijke presentatie van Over muren heen, een hoopvolle briefwisseling. De presentatie vindt plaats op woensdag 3 april 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143 in Amsterdam (op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station).

 

Het programma is als volgt:

  1. Welkom door uitgever Arjen van Trigt
  2. Presentatie van Over muren heen door Oumaima en Lody
  3. De overhandiging van de eerste exemplaren
  4. Interview van de auteurs door de uitgever
  5. Mogelijkheid vragen te stellen aan de auteurs
  6. Borrel en meet & greet met de auteurs

 

Laat ons even weten of wij u welkom mogen heten via promotie@kokboekencentrum.nl

Over muren heen, een hoopvolle briefwisseling | Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui | paperback | ISBN 9789023956754 | € 14,99 | verschijnt 2 april 2019