Boekpresentatie Wandelen naar wijsheid

Thomas Hontelez in de inleiding van zijn boek Wandelen naar wijsheid

‘Als je ervoor openstaat en alert bent op wat de weg je geeft, biedt een pelgrimstocht ongelooflijk veel prachtige lessen. In vroeger tijden werd pelgrimeren al gezien als metafoor voor het leven. Op die kracht heeft het sindsdien nog helemaal niets inge­leverd. Pelgrimeren als metafoor zien voor het leven betekent ook dat je de lessen voor de pelgrim kunt vertalen naar lessen voor het leven. Hoe ga je om met tegenslagen? Laat je je uit het veld slaan door regen en wind? Door de brandende zon? Of zet je door en daag je jezelf uit? De overwegin­gen die je maakt, maken je sterker en geven je zelfvertrouwen. Ervaringen die je de rest van je leven nog kunt gebruiken. Met dit boek hoop ik je alert te maken op die momenten tijdens jouw tocht en hoop ik dat jij daardoor het maximale uit die unieke ervaring kunt halen.’ 

Boekpresentatie

De boekpresentatie, een  samenwerking tussen de Walk of Wisdom, de Stevenskerk, boekhandel Roelants en KokBoekencentrum Uitgevers, vindt plaats op donderdagavond 2 mei 2019 om 19.00 uur in de Stevenskerk te Nijmegen.

Programma

  • 19.00 uur: Inloop met koffie en thee
  • 19.15 uur: Korte inleiding op de pelgrimswaarden eenvoud en openheid
  • 19.45 uur: Wandeling over een stukje van de Walk of Wisdom
  • 20.45 uur: Boekpresentatie bij Boekhandel Roelants

Gratis entree

Aanmelden graag via: thomas@trekkingthomas.com

Verloting 1 startpakket voor de Walk of Wisdom onder de aanwezigen.

 

Over de auteur

Thomas Hontelez is religiewetenschapper en docent levensbeschouwing. In 2014 liep hij een pelgrimstocht van Nijmegen naar Istanbul. Sindsdien is pelgrimeren een belangrijk onderdeel van zijn leven en begeleidt hij pelgrimstochten voor de Franciscaanse Beweging. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute rondom Nijmegen.