Het nieuwe gezicht van het christendom

Bij KokBoekencentrum Uitgevers verschijnt op 12 februari Dit is mijn verhaal , waarin jonge christenen vertellen over geloof, hoop en inspiratie. Het boek is een waardevol tijdsdocument dat een goed beeld geeft van het veelkleurige christendom in de 21e eeuw, en sluit nauw aan bij de tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’ in het Bijbels Museum.

Over het boek

Aan de hand van een Bijbeltekst vertellen Ihab, Joenoes, Thirza, Cecile en anderen over een kantelpunt in hun leven. Verhalen vol hoop en inspiratie, geloof en twijfel, traditie en vernieuwing.
Theoloog en publicist Janneke Stegeman deed de research en interviewde achttien jonge mensen uit verschillende christelijke stromingen. Cigdem Yuksel, fotograaf voor De Volkskrant en winnaar van de Zilveren Camera 2016, maakte prachtige portretten van hen.

‘Niemand die zegt dat falen mag. Dat je dertig keer op je bek kunt flikkeren. Die ruimte heb je wel nodig.’ – Anil (27)

‘God vond mij altijd al leuk zoals ik was. God wil het zoals het nu is: dat ik mezelf ben.’ – Noud (18)

‘Ik vertrouwde erop dat er betere dagen zouden komen. En dat was zo. Daarom ben ik nu nergens meer bang voor.’ – Franck (26)

De tentoonstelling

Vanaf 9 februari brengt het Bijbels Museum in een nieuwe tentoonstelling de verhalen van de jonge christenen tot leven, met foto’s, korte audiodocumentaires en video’s.

‘De openheid van de jonge gelovigen over hoe zij in het leven staan, inspireert me enorm. Zij hebben perspectief en dragen hoop uit.’ – Carolien Croon, directeur Bijbels Museum

Dit is mijn verhaal | Janneke Stegeman (redactie) | ISBN 9789023956709 | € 24,99