Hoe zit het met macht in de kerk?

Hoe zit het met macht in de kerk, hoe zorg je dat het er in kerk en gemeente een beetje ordelijk aan toe gaat, en hoe is de kerk betrokken op de samenleving? Dat zijn belangrijke hedendaagse vragen waar de originele protestantse theoloog Arnold A. van Ruler zich in zijn tijd reeds diepgaand mee bezighield. In een nieuwe band van het Verzameld Werk van Van Ruler worden de talloze geschriften en artikelen die hij over deze thema’s vervaardigde, bijeengebracht en op wetenschappelijke wijze ontsloten. Met deze uitgave – de eerste van drie banden die samen Van Rulers ecclesiologie zullen omvatten – is een prachtige mijlpaal bereikt in een megaproject dat gestaag vordert.

De begeleidingscommissie Uitgave Verzameld Werk A.A. van Ruler, de Stichting Van Ruler en Uitgeverij KokBoekencentrum nodigen u van harte uit voor de presentatiebijeenkomst van deze band in de Hilversumse kerk waar Van Ruler destijds predikant was. Na een toelichting op de uitgave door de bezorgers dr. Piet van den Heuvel en drs. Jan Stelwagen zullen drie deskundigen een peiling verrichten naar de actualiteitswaarde van het werk van Van Ruler dat in deze band samenkomt.

Handige informatie

Locatie: Diependaalse KerkDiependaalselaan 138, 1214 KE Hilversum
Datum: vrijdag 14 december 2018, 14.00 – 16.30 uur
Middagvoorzitter: prof. dr. Gijsbert van den Brink, vz. Van Ruler Commissie
De toegang is gratis, ieder is welkom.

Na afloop van het programma zal het boek verkrijgbaar zijn voor de intekenprijs van EUR 49,90 (verkoopprijs is EUR 59,90).

Programma

14.00 Opening

14.10 Overhandiging Kerkorde, kerkrecht, ambt, VW deel 5B, door de uitgever aan de bezorgers dr. Piet van den Heuvel en drs. Jan Stelwagen

14.20 Reactie dr. Van den Heuvel en drs. Stelwagen

14.40 Dr. Margriet Gosker, oecumenisch theoloog en predikant – Van Ruler en het ambt

15.00 Pauze

15.20 Dr. Leon van den Broeke, universitair hoofddocent aan de ThUK en de VU – Van Ruler en het kerkrecht

15.40 Dr. Bas Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland – Van Ruler en het apostolaat

16.00 Gesprek/discussie

16.30 Afsluiting en borrel

 

Het programma zal muzikaal omlijst worden met orgelbespeling door prof. dr. Fred van Lieburg.

 

Bekijk de uitnodiging hier als PDF