Nieuwe roman maakt spanning tussen geloof en geaardheid invoelbaar

Veel gelovigen worstelen met de lhbt-thematiek. Recente voorbeelden hiervan zijn de discussie in de Protestantse Kerk in Nederland en ook binnen de ChristenUnie afgelopen weekend, over gelijkstelling van het homohuwelijk. Deze week verschijnt rond dit thema de roman Praat er maar niet over, een boek over het leven van Mart van Bunnik in het midden van de vorige eeuw.

Over het boek:

Op een avond krijgt Mart een geheimzinnig telefoontje. De beller wil niet zeggen wie hij is, maar hij blijkt Mart wel goed te kennen. De week daarop, op hetzelfde tijdstip, gaat de telefoon opnieuw, en de week daarop weer. De telefoontjes beangstigen Mart, maar maken hem ook nieuwsgierig. Er breekt een periode aan waarin hij hard wordt geconfronteerd met zijn gescheurde leven en eenzame strijd. Bestaat er voor hem wel een begaanbare weg om met zijn geaardheid te leven?

Als de anonieme beller hem op een avond naar een lege fabriekshal lokt, komt Mart voor een beslissende keuze te staan. Een aangrijpend verhaal over de strijd tussen wat in je leeft en hoe je wilt zijn voor God en mensen.

Dit boek maakt invoelbaar hoe de spanning tussen geloof en geaardheid bij iemand persoonlijk werkt. Wat het betekent om je geaardheid te aanvaarden en hoe pijnlijk het kan schuren tussen individu en kerk.

Het verhaal is een eyeopener voor iedereen die zelf worstelt met homoseksualiteit, en voor mensen die werkzaam zijn in de pastorale en maatschappelijke hulpverlening.

Boekpresentatie

De roman Praat er maar niet over wordt officieel gepresenteerd op dinsdag 4 december om 13.45 uur in de Doopgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18 in Leeuwarden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

‘Ontroerend! Van het begin tot het einde. Dorrepaal laat de hoofdfiguur Mart, in verschillende tijdvakken van zijn leven, dicht bij de lezer komen. Om stil van te worden…’Arno Brok, commissaris van de Koning in Fryslân

‘Teus Dorrepaal beschrijft de zoektocht van een man naar zijn echte zelf. Over verstoten en gekend zijn gaat het, over vervreemding en identiteit en uiteindelijk over thuiskomst en uitkomst. Een doorleefd boek.’ – Ruth Peetoom, bestuurder en predikant

Over de auteur

Teus Dorrepaal (1946) is lid van de Provinciale Staten van Friesland en doorverteller van verhalen. Praat er maar niet over is zijn debuutroman.

Boekgegevens

Teus Dorrepaal
Praat er maar niet over. Een leven van verwerping en aanvaarding
ISBN 978 90 239 5596 2
304 blz. | € 19,99
e-book ISBN 9789023955979 | € 9,99