Paul van Tongeren genomineerd voor de Socratesbeker

Wat waren de 5 beste filosofieboeken van het afgelopen jaar? De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar – in dit geval 2018 – verscheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De genomineerden en hun boek voor deze achttiende editie voor de Socratesbeker zijn:

Op zaterdag 3 maart worden de genomineerden van de shortlist geïnterviewd door oud-winnaar Marjan Slob bij boekhandel Scheltema te Amsterdam. De toegang is gratis. De bijeenkomst begint om 15:30 uur met aansluitend een borrel.

De uitreiking van de Socratesbeker vindt plaats op 30 maart tijdens De avond van de filosofie in de Rode Hoed, georganiseerd i.s.m. The School of Life. De avond begint om 20:00 uur en tijdens deze avond spreken ook de nieuwe Denker des Vaderlands en essayist Tim Fransen.

De jury, bestaande uit Paul Cobben (emeritus-hoogleraar), Lianne Tijhaar (redacteur Filosofie Magazine), Mariska Jansen (publicist en journalist), Bastiaan Rijpkema (Universiteit Leiden) en Marnix Verplancke (journalist De Morgen en Knack), selecteerde uit 95 ingezonden boeken, de 5 titels voor de shortlist.